Homepage » Mijn vliegers » twee lijners

Onze eerste bestuurbare vlieger was de Eddy. Daarna kwam er een kleine Delta (spanwijdte 80 cm). Iets te klein om mee te beginnen, deze heeft veel wind nodig en is dan erg snel.

Zelf heb ik een Speedwing Pro gemaakt (spanwijdte 140 cm). Deze vlieger is een beetje moeilijk te starten maar als die eenmaal vliegt dan vliegt die geweldig en zit een beetje power in.

Een Gizmo 1 en 2 gebouwd uit het Stuntvliegers, het handboek. Aan de Gizmo 1 (spanwijdte 240 cm) heb ik vaak wat verandert en niet altijd ten goede, hij bestaat niet meer. Later de Gizmo 2 (spanwijdte 240 cm) gemaakt, deze zit nog in de tas.

Gizmo 1           Gizmo 2   

 

De Speedwings trok ons aan en er kwam een treintje van 5 Protons (spanwijdte 80 cm), er kwam een nieuwe Speedwing Pro (spanwijdte 140 cm) met een coupe er in genaaid, dat had de eerste niet.

        Proton                        Pro  

 

Voor een beetje meer power kwamen er twee Speedwing Super Pro's (spanwijdte 180 cm) bij, die in stack kunnen vliegen en die gebruiken we nog voor het buggy als de wind aantrekt tot 5 á 7 Bft.

                            

 

Verder zijn er nog drie Blokker delta's (spanwijdte 160 cm) om aan kinderen uit te lenen.

Mijn oudste zoon Niels heeft een delta vlieger ontworpen, de "Trigger" ( spanwijdte 195 cm) het is een leuk snel vliegertje.

 

                    Trigger